Många drömmer om att jobba med något annorlunda. Att kanske inte behöva gå till kontoret varje dag och skyffla papper. Det är ganska vanligt att man har någon talang, som att spela ett instrument, måla tavlor eller någon annan hobby där man skapar saker. Som frilansare har man möjlighet att pröva på hur det skulle kunna vara.
MU268-betalning av faktura

En hel del personer håller på lite vid sidan av, även om de inte har några planer på att ge upp sitt dagjobb. Genom att fakturera med Cool Company slipper man tänka på skatter och arbetsgivaravgifter, det tar de hand om. En arbetsgivare är vanligtvis mer positiv till en jobbsökande som kan fakturera själv, speciellt om det handlar om lite kortare jobb eller gig.

Här har man verkligen möjligheten att få utlopp för sin kreativitet utan att släppa en viktig och stadig inkomst. Eftersom man har alternativet att fakturera med Cool Company kan man pröva på lite försiktigt om man kaske kan få tillräckligt med jobb för att försörja sig, eller i alla fall dra ner arbetstiden till deltid. Att ta steget direkt till egen företagare kan vara ganska stort, och inte alltid att rekommendera.

En hel del beror på vilken bransch man är i, men det brukar vanligtvis vara bättre att bygga upp ett klientel först. När man har några stadiga kunder och fått igång sin försäljning är det lättare att utöka. Detta gäller vare sig man säljer varor eller tjänster. Man kan också fortsätta med att fakturera med Cool Company, det är ingenting som hindrar en från det. Det är sant att man betalar en liten avgift men det kan det vara värt för att slippa besväret med att tänka på skatter och avgifter.

Sedan finns det en del som inte kan få f-skattsedel, kanske för att de har skulder till skatteverket. Då kan man fakturera med Cool Company tills man betalt av sina skulder. Det finns ingen anledning att hålla tillbaka sina projekt eller planer när det finns alternativa vägar. Många gånger så är en plan att starta eget eller förändra sin arbetssituation ett långsiktigt mål. Något som det kan ta flera år innan man uppnår, och som man ofta får justera vartefter. Det viktiga är dock att satsa på sig själv och inte ge upp redan innan man försökt. Många har gått från pappersskyfflare till musiker eller smyckesförsäljare, även om det inte skett över en natt.