Som med allt annat så går det mode i cigaretter. Under alla dessa år har man använt reklam för att ge en speciell bild av cigaretter och de som röker dem. Den tuffe cowboyen, den snygga damen, och så vidare. Nu ser man lyckliga människor som puffar på en e-cigg. Men detta nya mode går lite djupare än så.

MU317-sista cigarettenMånga tar med sig e cigaretter på företagsresan eller semestern. Det är behändigt att kunna röka när man vill, även på ett flertal ställen där rökning med vanliga cigaretter är förbjudet. Det är nämligen en skillnad mellan elektroniska cigaretter och de man har sett i flera decennier nu. Här handlar det inte bara om mode men också om hälsa.

Även om också elektroniska cigaretter innehåller farliga ämnen som nikotin, slipper man de allra flesta skadliga saker som uppstår när man röker en vanlig cigarett. Att ha e cigaretter på företagsresan är därför att föredra för många. Man sprider inte heller en dålig lukt runt omkring sig. Det spelar ingen roll om man nyss rökt lite på sin e cigg, ingen kommer att behöva lida som sitter i närheten på tåget eller flyget.

Med elektroniska cigaretter sprider man inte heller farliga ämnen till andra personer. Passiv rökning har tagit många liv genom åren, men med e cigaretter finns inte detta problem. Det är bara ånga som går ut i luften, och den försvinner så gott som omedelbart. Vare sig man har e cigaretter på företagsresan eller använder dem i hemmet så är det ett sätt att minska farorna för sig själv och andra.

Dessa e cigaretter på företagsresan kommer i olika utföranden. Man kan också skaffa en liten väska eller behållare som man hänger om halsen. På detta sätt har man alltid sin e cigg lätt tillgänglig, och det är bara att ta sig en puff. Med hjälp av det lilla batteriet förvandlas juicen till ånga med en gång, det går på bråkdelen av en sekund. Man kan alltså röka så länge man vill, eller bara lite då och då. Det reglerar man själv med en liten knapp.

Detta mode är alltså inte bara en fråga om att vara tuff eller trendig. För många innebär det ett sätt att bli lite sundare och att inte heller skada de man håller av. Därför anser de flesta att e ciggar är något som inte kommer att bli omodernt, snarare tvärtom.