Etikett: företagande

Köp din färg online

Som de flesta säkerligen vet så har väldigt mycket tagit klivet ut på nätet för att kunna utöka sin verksamhet. I dag är det mer eller mindre ett naturligt steg i utvecklingen. Särskilt om man driver en butik. En del väljer till och med enbart att rikta in sig på försäljning via nätet.

116-handla-färg-onlineDet finns vissa områden som är välkända på internet när det gäller handel. Förmodligen är de största modekläder och träningskläder. Men även prylar och möbler går att handla online i dag och allt fler vill slå sig in på den marknaden. Numera är det till exempel inte heller konstigt att finna måleriprodukter online eftersom även det har blivit en del av handel på internet i dag.

Precis som att det finns flera olika nätbutiker som erbjuder kläder från olika märken och liknande finns det också olika butiker på nätet som säljer måleriprodukter. Inte sällan erbjuder dessa butiker alla möjliga färger och alla de tänkbara tillbehör som du kan behöva när du ska dra i gång ett projekt som innebär att du ska måla. Klicka dig in på Nordisk Ytas hemsida för att se efter själv vad som finns att beställa via nätet.

Olika fördelar

Det finns flera fördelar med att handla din nya färg online. För det första behöver du inte rusa iväg efter jobbet till färgbutiken för att med andan i halsen välja en färg innan butiken stänger. I stället kan du åka hem i lugn och ro efter arbetet och sätta dig till rätta i soffan med datorn eller surfplattan och utforska utbudet. När du väl har hittat det du söker kan du beställa produkterna du behöver snabbt och lätt och få det levererat hem till dig. Det blir med andra ord inte mycket enklare än så här.

Du kanske tänker att utbudet inte ska vara lika stort online när det gäller färg och allt därtill så som det är i de fysiska butikerna. Men faktum är att du hittar ett lika stort utbud på nätet som i butikerna. Ibland kan det till och med vara större i nätbutiken vilket kan ses som ännu en fördel för dig som verkligen vill ha mycket att välja mellan. Se bara deras utbud av utomhusfärg här som exempel.

Tänkvärt

Om du ska börja måla om och kanske har ett större projekt framför dig går du förmodligen och överväger för- och nackdelar med att anlita en målare eller en firma som gör jobbet åt dig. För i dag är tid en dyrbar vara och alla är inte beredda att lägga sin fritid på att måla om.

Men då finns det vissa saker som kan vara värt att tänka på i samband med att du anlitar hjälpt och det är inte fel att undersöka vad det är som gäller med regler och lagar. Här kan du bland annat läsa mer om att du ska tänka på detta innan du ”köper måleri” så att du inte råkar ut för några eventuella tråkiga överraskningar i ett senare skede.

Utveckla marknadsföringen med e-post

För ett företag är det oerhört viktigt att ha en välfungerande marknadsföring för att man ska synas i dag. Numera finns det flera olika sätt att sköta marknadsföringen på och ett sätt som blir allt större är att skicka ut nyhetsbrev via e-post, så kallad e-postmarknadsföring.

98-nyhetsbrev-infortmation-internetI dag finns det lite olika företag som erbjuder tjänster så att du kan skapa ett nyhetsbrev snabbt och enkelt. Du behöver inte kunna allting från grunden utan du lär dig det allt eftersom och självklart finns det support som gör det enkelt för dig att kunna ta kontakt och få den hjälp du behöver när du ska skapa dina nyhetsbrev.

Har du aldrig testat på att marknadsföra dig och ditt företag med hjälp av nyhetsbrev via e-post finns det ypperliga möjligheter att göra det numera. Du kommer att kunna se intressant statistik för hur nyhetsbreven tas emot av mottagaren och vad han eller hon gör med brevet. Öppnas det eller slängs det. Och om det öppnas vad klickar personen på för slags länkar, till exempel.

Testa mailRelates program för e-postmarknadsföring gratis i 30 dagar genom att skapa ett demokonto på sajten. Då har du möjlighet att se vad du kan göra med nyhetsbreven och kanske behöver du inte längre marknadsföra dig via vanliga tidningsannonser eller liknande.

Planera i förväg

En väldigt fiffig sak med nyhetsbreven du skickar ut via e-post är att du kan skicka flera gånger i veckan om du skulle vilja det. Många stora sajter pumpar mer eller mindre ut nyhetsbrev till sina kunder för att de förhoppningsvis ska kunna erbjuda någonting som kunden bara inte kan motstå. Du kan till exempel förbereda och planera flera nyhetsbrev i förväg eftersom man kan schemalägga sina mailutskick.

Du kan alltså sitta i lugn och ro och fundera ut veckor i förväg och lägga upp hur nyhetsbreven ska se ut och vilken information och vilka erbjudanden som ska vara med. Visserligen kan det ta en liten stund innan du kommer underfund med alla de fördelar som finns med marknadsföring via e-post men efter ett tag kommer du garanterat att få kläm på det. Och du kan som sagt alltid vända dig till företagets kundsupport som finns där för att hjälpa dig, vilka problem eller frågor du än råkar ha.

Missbruka inte

Men det gäller så klart att man inte missbrukar det här med nyhetsbrev heller. Alla vill nämligen inte ha det och vanligtvis får kunderna välja om de vill prenumerera på ett visst nyhetsbrev eller inte. För att du ska få viss förståelse för vad det handlar – här är ett dåligt exempel på hur man inte ska bedriva sina e-postkampanjer.

Du vill ju inte hamna i dålig dager på grund av din marknadsföring. Snarare tvärtom vill du stärka ditt varumärke och förhoppningsvis skapa en mer positiv aura kring det. Så var lite eftertänksam när det gäller din marknadsföring överlag oavsett om det gäller nyhetsbrev via e-post eller om du ska skicka ut reklam i brevlådan. Det är inte heller fel att se till att företaget har en utbildad person som är marknadsansvarig som vet hur det hela fungerar så att er marknadsföring blir något bra för företaget och inte stjälper varumärket.

Har du ännu inte testat e-postmarknadsföring har du i alla fall någonting spännande framför dig och det är med största sannolikhet en tjänst du kommer att vilja fortsätta med även senare genom att köpa rätt tjänstepaket för företaget.

 

Utveckla marknadsföringen med profilprodukter

Det finns många olika sätt att marknadsföra ett företag på. Man kan till exempel annonsera i tidningar eller producera reklam som syns i tv och i radio. Men det går även att marknadsföra med hjälp av profilprodukter.

193-profilprodukter-muggar-tryckNågonting som är av största vikt för alla företag oavsett bransch är marknadsföringen. Man måste få människor att veta att företaget finns och vilka tjänster eller produkter som erbjuds. Om ingen vet att företaget existerar blir det desto svårare att locka till sig kunder.

Det finns som sagt olika sätt att arbeta med reklam och marknadsföring som du kan prova på. Huvudsaken är att företaget och dess logga syns så att ni inte försvinner i myllret av alla andra företag. Det finns till exempel en rad olika profilprodukter som kan fungera ypperligt som reklam. Man kan marknadsföra sig genom profilprodukter som bland annat:

Som presenter

Det behöver inte nödvändigtvis heller vara profilprodukter som enbart används på arbetsplatsen. Det kan också vara prylar och kläder som man ger bort som julgåvor eller presenter inför sommaren och semestern. Man kan nämligen beställa fina glas och skålar också som blir uppskattade presenter hos de flesta anställda och kunder. En snygg profilprodukt är Vänerskålen som är något alldeles extra.

I dag finns det flera olika företag runt om i landet som erbjuder utbud med mängder av profilprodukter där man själv kan välja tryck och text på så att det blir personligt. Dessutom blir det inte sällan lite billigare om man gör en större beställning. Det finns med andra ord många fördelar med att använda sig av profilprodukter både som presenter och i marknadsföringssyfte.

Profilera kläder

Det behöver inte nödvändigtvis vara produkter med loggan på som man beställer. Numera går det att köpa snygga kläder där man kan få ett tryck med företagets logotyp som fungerar utmärkt som reklam men även som arbetskläder. Det finns nämligen en rad olika kläder och utföranden som du kan välja mellan för att hitta något som passar just ditt företag.

I samband med att dina anställda använder sina profilkläder i jobbet och de gånger de eventuellt utför något jobb på plats någonstans kommer de att fungera som reklam. De som går förbi kan ju inte undgå att lägga märke till det tryck som finns på kläderna.

Småprylar

Som tidigare nämndes finns det också möjlighet att beställa mindre profilprodukter så som till exempel muggar och pennor. Det är alltid bra att ha i lager på arbetsplatsen och även en sådan liten sak som en penna kan vara bra reklam. För en hel del kunder kommer råka få med sig en penna och när den är på vift kommer ännu fler människor att se både den och företagets namn.

Likaså kan det vara bra att ha exempelvis små reflexer eller liknande vid disken så att kunder kan plocka med sig dessa hem. Man kan också ha framme en skål med karameller inslagna med företagets namn på pappret. Det är små gester men det lilla blir som bekant ofta stort. Och genom att låta varumärket synas ordentligt kommer det att bli lättare för folk runt omkring att lägga namnet på näthinnan och förhoppningsvis kommer de tillbaka eller blir nya kunder då de har sett någon av dina profilprodukter någonstans.