Att tänka miljövänligt och handla rättvisemärkta varor och ekologiska produkter är någonting som är en självklarhet för många. Dock finns det också en hel del människor som inte bryr sig om detta. Men nu när det är så enkelt att handla miljövänligt online finns det egentligen ingen anledning att inte göra det.

159-ekologiskt-miljövänligt-naturOftast är det en fördel att handla online jämfört med att handla i fysiska butiker eftersom det är billigare. En dyr golvhyra i en butik byts ut mot en lägre lagerhyra och därmed är det lättare att hålla priserna på en rimlig nivå. Visserligen brukar miljövänliga och rättvisemärkta alternativ betyda att du får betala lite mer än vanligt men du kan åtminstone handla med gott samvete.

I dag finns det flera olika saker du kan göra för att dra ditt strå till stacken för en renare och bättre värld samt en hållbar framtid. Bland annat kan du som sagt handla dina miljövänliga och ekologiska produkter online. Du kan till exempel besöka den ekologiska webbutiken Medvetna.se för att se över vilket brett sortiment som finns med allt från livsmedel till inredningsprylar och mycket mer.

Bli fadder

Förutom att göra aktiva val när du handlar kan du stötta de som har det svårare i världen genom att bli fadder. För en liten summa pengar som kanske inte är så avgörande för din framtid kan du hjälpa någon annan. Då hjälper du ett barn på ett barnhem i Kutwanana. Genom att bidra med 200 kronor i månaden kan du förändra barnets liv.

För pengarna kommer barnet att få kläder, mat, skolmaterial och så vidare. När du blir fadder får du också ett fint diplom och information och bilder kring hur ditt fadderbarn mår och utvecklas allt eftersom.

Om du känner att du vill hjälpa någon att få en bättre start i livet som förhoppningsvis leder till att ett barn får en bra uppväxt och ett drägligt liv där det är extra svårt bör du inte tveka att bli fadder. Om inte här så via någon annan organisation som finns i dag. Dina val kan spela stor roll för någon annan här i världen så se till att välja det som känns rätt inne i hjärtat.