Business woman working in conference room, portrait

Samhället har förändrats och utvecklats. Det mesta sker på data idag, och alla är aktiva på internet. Detta har lett till nya sätt att jobba på och även för rekrytering så har det varit till stor hjälp. Men fortfarande så handlar det om personlig kontakt, att hitta någon som verkligen passar till tjänsten.

Det finns flera olika sätt att rekrytera, och vilken som är bäst kan bero en del på ens bransch. Men det finns vissa gemensamma faktorer som är lika för alla. Du måste gå igenom flera personers cv, gärna intervjua dem och sedan välja den du tror kan passa bäst. Men det går att eliminera eller förenkla en del av dessa led.

Konsten att rekrytera

Det kan låta enkelt att rekrytera, men det är inte bara frågan om att sätta ut en annons och vänta på svar. Principen är byggd på detta, men det ligger en hel del extra runt omkring. därför har stora företag personal som bara arbetar med rekrytering. De sitter varje dag och läser igenom ansökningar och referenser. Men detta fungerar inte så bra för mindre verksamheter. Det har inte lika stora resurser att lägga ner på detta, samtidigt som de har behov av bra personal. Därför är det viktigt att ta den hjälp du kan få. Recruto sägs ha ett av de bästa rekryteringsverktygen på marknaden för bemanning och rekrytering.

Här har du möjligheten att dra ner på den tid det tar att hitta personal. För det är ju inte bara fråga om att ta första bästa som har den rätta kompetensen. Ibland är det inte så många sökande som egentligen kvalificerade. Men andra gånger så måste du välja ut dem baserat på andra saker. Personkemi, erfarenhet, eller andra saker som ger dem det där lilla extra.

82-6-2-rekrytering-soka-jobb-hitta-ratt-person

För det är viktigt att rätt person blir anställd. Någon som kan bidra till verksamheten och även passa in på arbetsplatsen. De flesta har upplevt hur svårt det kan vara när någon inte är riktigt den rätte personen till posten. Hur allt annat också blir lidande och det hela haltar på något sätt. Rekrytering är därför grunden till framgång.

Ta hjälp av andra med rekrytering

Det finns företag som bara sysslar med att rekrytera personal. De har en stor databas och kan hjälpa dig hitta någon som är passande. Om de inte har någon på lager, så att säga, kan de ändå stå till tjänst i sökandet. Några av de bästa rekryteringsföretagen finns här.

Du slipper hålla på med det själv, vilket kan vara till stor hjälp. Många gånger så tar du ju tid och resurser bort från något annat för att kunna hitta personal. Deras ordinarier arbetsuppgifter kan komma efter vilket inte gynnar företaget. Detta är därför helt klart en tjänst du kan lägga ut på en utomstående firma. Inte bara sparar du pengar men de har ofta större och bättre resurser. Alla har ju sin egen specialitet och det här är deras.

Dags att anställa någon ny

Inom vissa yrken eller branscher så är det en kontinuerlig rekrytering. De ligger ständigt efter och behöver ofta ny personal. Men annars så brukar det vara något som sker då och då. Man vill inte bara fylla en post utan det är viktigt med en duktig och kvalificerad person. Smålandsposten skriver om hur rekryteringsföretag och sajter kan hitta personal inom de flesta områden i den här artikeln.

Läs gärna på om de olika rekryteringsföretagen om det finns flera stycken där du bor. Se på deras referenser och handlingssätt, och välja sedan en som du tycker verkar bra. Vissa har specialiserat sig inom särskilda yrkesgrupper, kanske vård eller något liknande. Men andra är helt allmänna och fungerar som en bro mellan dig och de jobbsökande.

Faktum är att ibland så är de inte ens jobbsökande, men rekryteringsföretaget vet att de kanske skulle kunna vara intresserade av din tjänst. Det är inte alls ovanligt idag att erbjuda en person som redan jobbar ett mer intressant alternativ. Men då måste de ha en bra anledning till att byta, något bättre som lockar. Det är inte alltid högre lön utan minst lika ofta så kan arbetsuppgifterna eller inriktningen på företaget vara det avgörande. Att rekrytera rätt är bland det svåraste som finns och därmed något man bör göra smart enligt denna artikel i Resumé.

82-6-3-rekryteringsforetag-rekryteringsverktyg-effektivt

Rekrytering på hög nivå

Alla som sysslat med rekrytering vet att det kan vara ett ganska stort jobb. För du vill inte riskera att missa den rätta personen och istället anställa en som inte riktigt passar in. Det handlar om stora pengar och även tid som inte får slösas. Många vänder sig till sociala nätverk som är fokuserade på arbete, anställning och yrkesval. Här kan du komma i kontakt med personer som kanske passar in på din arbetsbeskrivning.

Andra alternativ inkluderar de verktyg som finns till förfogande. Program som har tagits fram för att underlätta processen och göra att den går snabbare. Allt handlar ju om pengar, tid är en värdefull resurs som ingen vill slösa med. Detta blir ännu viktigare när du rekryterar relativt ofta, men även en enda nyanställd kan ta flera timmar att  hitta fram till.

Ett annat sätt, som ofta fungerar mycket bra, är att gå genom ett rekryteringsföretag. Det har blivit lite som en marknadsplats där de medlar mellan olika parter. Genom att specialisera sig på rekrytering har de kunnat utveckla en metod och ett nätverk som är ganska stort på sina ställen. En del är mer verksamma på en viss ort eller inom ett speciellt arbetsområde, men många är rent allmänt tillgängliga för konsultation.

Den allra bästa rekryteringen

Du måste alltså avgöra vad som kan fungera bäst i ditt fall. Rekryteringsföretagen växer till sig och det med en god anledning. Det har blivit allt vanligare att outsourca, det vill säga lägga över vissa arbetsuppgifter på andra. Inte bara på IT och bokföring, men också på en sådan viktig sak som rekrytering. Låt proffsen ta hand om det hela och presentera dig med potentiella kandidater.