En fikapaus behöver man regelbundet, både hemma och på jobbet. Många anser att man jobbar bättre om man kan avbryta det man håller på med och göra något annat en liten stund. Kanske sätta sig lite bekvämare och vila, eller i alla fall byta sysselsättning. Det behöver inte vara lång tid, det räcker med 10 minuter för att man ska känna sig uppfriskad.

MU278-kaffeMånga företag har ett litet rum där man kan koka kaffe på kontoret. Man behöver inte gå och köpa det dyrt någon annanstans. Det är till och med ganska vanligt att man har ett helt kök tillgängligt för sina arbetare. Ett kylskåp, en Bialetti kaffekokare från Sortiment.se, en mikrovågsugn och lite annat som kan komma in behändigt. Kanske Herman Miller stolar och ett bord.

Detta bygger på det faktum att kaffe på kontoret gynnar hela arbetsplatsen. Det kan låta dramatiskt att säga att en Bialietti kaffekokare från Sortiment.se kan öka produktionen, men det ligger faktiskt en hel del sanning i det. Nöjda medarbetare presterar bättre. Ge dem en trevlig arbetsmiljö, Herman Miller stolar, lite gröna växter och bra pausmöjligheter och folk kommer att trivas bättre.

Det är inte bara Bialietti kaffekokare från Sortiment.se eller Herman Miller stolar man satsar på. Idag betalar man ofta stora pengar för konferenser med aktiviteter, bara för att binda gruppen samman. Man vet att detta är väl spenderade pengar, att man inom ganska kort tid ser en återbetalning. Kaffe på kontoret och skicka de anställda på event- det är ungefär samma princip bakom det.
Förutom att ge de anställda energi och styrka, kan en Bialietti kaffekokare från Sortiment.se bidra till samarbete på jobbet. Det blir ett naturligt sätt att sitta ner och prata i avslappnade förhållanden när det finns kaffe på kontoret. Någon tar med sig lite fikabröd, det kanske är en födelsedag. Man pratar om vad som hänt i helgen eller vad man planerar för semestern. När man sedan går tillbaka till arbetet blir det mer naturligt att man kommunicerar och samarbetar även där.

Naturligtvis är det inte en magisk lösning att investera i en kaffekokare och några Herman Miller stolar. Men det är de små detaljerna som väver en vacker bild. Ibland tänker man inte ens på det, man bara trivs bättre när man kan ta en fika då och då. Även om de flesta nog ändå är ganska medvetna om hur viktig den där koppen är, speciellt på morgonen.